Facebook Instagram Youtube

Batak Oyna

En iyi batak oyunlarına sahip WwW.BatakIhale.Net sitemize giriş yaparak batak oyna. Oyun oynamanın yanı sıra yeni dostlar edinebileceğin sohbetli lobilerde arkadaş edinebilirsin. Bol puanlı oyunlarımıza katılmak için üye olup 'Batak Oyna' butonu ile oyunlarımıza giriş sağlayabilirsin.

Batak ihale

Koz seçimi denince akla gelen batak ihale oyununu akıcı ve donma olmadan sitemizden oynayabilirsin. Ihaleli batak oyununun yanı sıra sitemiz üzerinden ihalesiz batak olarak da bilinen koz maça oyununu oynayabilirsin.
Bunlar yanında hemen aşağıda bulunan mağaza linklerimiz aracılığı ile batak oyunu indirip daha akıcı bir oyun deneyimi yaşayabilirsin.

Batak Oyna

Batak, çok eğlenceli bir iskambil oyunudur ve online olarak sitemiz üzerinden oynanabilir. Diğer canlı batak oyuncuları ile batak oyna seçeneklerimiz ile eğlenceye sen de katıl. Batak oyunu, iskambil oyunları arasında 'koz oyunu' olarak da bilinmektedir. En genel şekli ile 4 oyuncuyla onayanan batak oyunu, bir dakika için de kağıtların dağıtılmasıyla başlar ve 10-30 dakika arası sürer. İhaleli batak, ihalesiz batak yani koz maça, gömmeli batak gibi pek çok türde batak oyunu vardır. Kağıtları dağıtan kişiden itibaren her el diğer (sıralama saat yönüne ters olarak ilerler) genelde 11 el oynanır. Fakat WwW.BatakIhale.Net sitemiz üzerinde kaç el oynanacağına, masayı ilk açan kişi karar vermektedir. Diğer oyuncularımız ise kaç ellik bir oyun istiyorlarsa, o şekilde ayarlanmış olan açık masalara da oturabilirler. Oyunun genel olarak kuralı yerde olan kağıttan daha yüksek değeri atmak ve ortadaki kağıtları almaktır. Bu durum koz için de geçerlidir.

Hızlı animasyonları ve gerçekçi kartları ile batak oyna seçenekli masalarımızda aktif kullanıcılarımızla oyunlar oyna. İster kozları sürekli maça olan koz maça oyununu istersen de ihalelere girebileceğin ihaleli batak oyununu sitemizden oynayabilirsin. Yere kart gömebileceğin, yerden gelen kartlar konusunda da artık ne çıkarsa bahtına diyebileceğin batak türü olan gömmeli batak oyununu da sitemizden oynayabilirsin. Şans faktörlerinin, oyun stratejilerinin ve kart takip etmenin önemi olduğu batak oyunu salonlarımıza sizler de davetlisiniz.

Batak ihale

7/24 online batak oyuncuları ile batak ihale oyunu oynamak için doğru adrestesiniz. Her an muhabbeti kesilmeyen lobileri ve canlı batak oyuncuları ile vakit geçirebilirsiniz. En güvenilir alt yapılar ve en hızlı oyun seçenekleri ile batak oyunlarının yanı sıra okey ve tavla gibi oyunları da sitemizde bulabilirsiniz. ihaleli batak oyununun en iyi adresi WwW.BatakIhale.Net sitesi olarak sizlere ücretsiz batak hizmeti sağlamaktayız.

İhaleli Batak Kuralları

  • Oyunda ihaleyi alan hangi tür kağıdın koz olduğunu söyler. (Örneğin: Kupa, Maça, Karo, Sinek) Koz o elin en değerli simgesidir.
  • Yerde hangi cinse ait kağıt varsa, elindeki o cinse ait yerde olan kağıttan daha büyük bir kağıt atarak oyun oynanır.Örneğin; yerde 'Kupa 10' var ve sizin elinizde 'Kupa 9', 'Kupa Vale' ve 'Kupa As' var diyelim.'Kupa 9', 'Kupa 10'dan küçük olduğundan 'Kupa 9'u atamazsınız.Valeyi ya da As'tan birini atabilirsiniz.
  • Başka bir örnek ise: Yerdeki kağıt 'Kupa 10' ve sizin elinizde ise hiç Kupa yok diyelim. Kupa olmadığından başka bir kağıt atmak zorundasınız. Eğer elinizde koz varsa kozdan bir tane, yoksa başka bir kağıdı atabilirsiniz. Koz atarsanız ve sizin attığınızdan büyük koz atılmazsa eli siz alırsınız, ama başka bir kağıt atarsanız attığınız kağıt etkisizdir.
  • Oyun yerdeki dört kağıdı alan kişinin tekrar yere kağıt atmasıyla devam eder. Böylece eldeki 13 kağıt bitene kadar devam eder. En fazla puan toplayan oyunu kazanır.
  • Batmak ise şöyle açıklanabilir; ihaleye giren kişi söylediği sayıdan daha az el alırsa söylediği sayı kadar puan düşürülür. Oyunda ihaleye girmeyen kişiler de en az 1 almak zorundadır, eğer hiç el alamayan olursa o kişi ihaleye giren kişinin söylediği sayıya batar.
  • Mesela: Birisi beş diyerek ıhaleye girdi ve 4(veya daha az) el aldı, o oyuncunun hanesine beş- puan eklenir (5 puan çıkartılır). Başka oyuncular kaç aldıysa o kadar puan eklenir.
  • Veya; birisi 6 diyerek ihaleye girdi ve 7 aldı, o kişinin hanesine 7 puan eklenir. Diğer oyuncular kaç aldıysa o kadar puan eklenir. Eğer diğer oyunculardan hiç el alamayan varsa o kişinin hanesine -6 puan eklenir(6 puan çıkartılır).

İhalesiz Batak Kuralları

Kağıtlar dağıtıldıktan sonra ihale açılmaz ve koz her zaman Maça’dır. Oyunda herkes kaç el yapabileceğini söyler ve puan cetveline yazılır. Şayet o sayıya ulaşamaz veya söylediği sayıdan 3 (bazen ıki olarak oynanır) çok yaparsa o şahıs söylediği sayının 10 puana batırılır. Eğer söylediği sayıyı yaparsa o sayının 10 katı artı skor yazılır. Eğer 4 demiş ve 5 yapmış ise 4 ile 10 çarpılır ve beş dörtten bir fazla olduğundan '4*10' puana '1' eklenir. Yani puanı '41' olur.

Siz de bu eğlenceli oyunu oynamak için WwW.BatakIhale.Net adresimize davetlisiniz.

© BatakIhale.Net - Batak Oyna - ihale Oyna